Utställare, kartor och mässlokaler

för mässlokalerna Sheraton Hotel och Kapitel 8

Utställare

Se fram mot en riktigt kul och spännande mässa. Under de två pandemiåren som gått har mycket utveckling skett. Det finns många nyheter. Det har varit mycket stor efterfrågan både från utställare och publiken, och nu när mässan är ett faktum – äntligen – hälser vi dig, familj och vänner varmt välkommen!

Band & Olufsen

REGAL AUDIO

Svensk tillverkare av nya spännande kablar. Så här skriver de om Zero technology. 

Zero technology stands for a unique cable construction. The effects on the signal transported through the cable caused by the insulation material is cancelled. The capacitance along the signal conductor is only a few picofarads, which is 10-50 times less than typical audio interconnect cables. The result is a unique transparent cable with minimal impact on the sound.

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

GERMAN PHYSIKS

Världskänd tysk leverantör av rundstrålande högtalare. Alla använder det unika DDD elementet med exceptionell bandbredd – 200Hz – 24kHz

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

BANG & OLUFSEN BROMMA

Bang & Olufsen Bromma som har över 20 års erfarenhet som B&O ÅF kommer demonstrera bla BeoLab 50 tillsammans med den senaste pelarhögtalaren Beolab 28 samt andra intressanta produkter. 

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

SAXX

SAXX är en svensk importör och distributör av high end audio och hifi teknologi.  I portföljen finns Totem Acoustics, Peachtree Audio, Primaluna Audio och James Loudspeaker. 

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

HIFI KLUBBEN SVERIGE

Hifi Klubben finns självklart på plats i rum Drottningholm B där vi kommer visa upp nya Bowers & Wilkins 800D4-Serie samt elektronik från Hegel. Representanter från B&W, Hegel och Hifi Klubben är närvarande under hela mässan för att kunna ger er den bästa upplevelsen.

Varmt Välkomna!

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

TRANSIENT DESIGN

Svensk importör av många kända och respekterade märken. Exempel är Bryston, Aqua, Okki, AMR, Ifi, Leben, Line Magnetic, Lab 12, Burson, Hana, Hifiman, Diapason, Supravox med flera. 

En riktigt spännande premiär blir det med Avantgarde Trio G3 på mässan nästa helg. De kommer att finnas hos Transient Design/Turpex på Sheraton och med representanter från Avantgarde på plats. 🙂

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

TECHNICS SVERIGE

De senaste 100 årens utveckling har resulterat i ljudåtergivning på en nivå som de allra flesta är nöjda med. Men tack vare den digitala tekniken finns så mycket mer att utforska och upptäcka. Vår ambition är att omsätta vår långa erfarenhet inom teknik och design för att ta fram nya produkter med en ännu högre ljudkvalitet. Men allt detta är ändå bara ett av många steg mot vårt övergripande mål – att du som älskar musik och ställer högsta krav på ljudåtergivning alltid ska välja Technics när du vill njuta av stora musikupplevelser.

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

HIFI CONSULT

En av Sveriges äldsta hifi butiker med sin början i Allingsås av eldsjälen Olle Mårtensson. Idag en av landets mest kända butiker med avdelningar i Göteborg och Örebro. 

De erbjuder många intressanta produkter som QRS, AVM, Vienna Acoustics, transparent kablar och många fler. 

** Pga sjukdom ersätts rummet i år av German Physics, KR Audio och Metronome Kalista

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

PL AUDIO

En av sveriges största importörer av tyngre hifi och arbetar med många ÅF’s runt om i landet. Bland märken de representerar finns, Moonriver, ASR, Clearaudio, Focal, Pass Labs, DCS, Lavardin, Trinnov med flera. 

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

BULOW STEENSEN

Bülow:Steensen, dansk distributör är en fusion mellan Bulow Trading och Evald Steensen

Firman har sina rötter ändå från 1935 där man började med försäljning av elstaket till lantbruket. De senaste 40 åren dock har fokus varit på distribution av High End Audio från Mark Levinson, Revel, JBL, Lexicon, harman Kardon och Cabasse.

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

DIGITALBILD & LJUD

Vi älskar att lyssna på musik. Vår målsättning är att hitta och erbjuda produkter och märken som förhöjer denna njutning. Vi på digitalbild & ljud är finsmakare enda ut i fingerspetsarna. Vi jobbar hela tiden för att ta fram ljudprodukter till svenska marknaden med det där lilla extra som förmedlar en bättre musikalisk upplevelse.

Här finns många spännande produkter Rega, KEF, Elektrocompaniet, Cocktail Audio, Van den Hul, Abyss, Spectral med flera. 

 

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

LINDSTRÖM AUDIO

Vår ambition är att leverera verklighetstrogna musikupplevelser i ditt hem. I utvecklingsarbetet har vi fokuserad på flera faktorer.

Kabinettet är kanske den största utmaningen och valet föll därför på Open Baffle tekniken. Resultatet är en högtalare som är dynamisk, musikalisk och lättlyssnad. 

 

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

TRINAUDIO ITALIEN

Trinaudio skulle varit med redan vid förra mässan. Tyvärr satte transportproblem stopp för det. I år de med och vi glädjer oss till att välkomna dem och deras spännande elektronik. Fokusområden för deras utveckling är,
Professionalitet
Integritet
Kvalitet och Design
Teamwork
Förändring och innovation

 

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

DYNAUDIO

Dynaudio som producerat högtalare sedan -70 talet behöver knappast någon närmare introduktion. Med över 300 anställda i Danmark och som en av världens allra största högtalarproducenter kommer de givetvis att leverera innovativa och spektakulära lösningar. 

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

OLD SCHOOL HIFI

Svensk importör och butik med intressanta och spännande produkter på programmet som omfattar, VREL, Blumenhofer, Kr Audio tentor

** Pga sjukdom ersätts rummet av MBL och HifiRose  

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

LTS LJUDTEKNISKA SÄLLSKAPET

Ljudtekniska Sällskapet är en oberoende förening som verkar för bättre ljudåtergivning. Sällskapet verkar för högre kvalitet både på ljudanläggningar och ljudinspelningar. Sällskapet ger ut medlemstidningen Musik & Ljudteknik och arrangerar medlemsmöten. LTS har avdelningar i Stockholm, Umeå, Göteborg och Malmö.

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

SVALANDER AUDIO

Svalander är tillägnad den svåra konsten att få bra ljud hemma.

Vår ambition är att ge dig som är intresserad av bra ljud användbara tips och information i avdelningen Tips & Fakta, samtidigt som vi i Shoppen  presenterar ett brett utbud av de produkter som kan hjälpa dig på din resa mot det perfekta ljudet.

DIY är både roligt och kan spara in åtskilliga kronor. Vi vill hjälpa dig att hitta komponenterna som fulländar ditt projekt och vi letar ständigt efter nya produkter.

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

HIFI & MUSIK

Är tidningen som alla intresserade av hifi i Sverige känner. På plats finns deras representanter där du kan fråga om deras recensioner, om hifi i allmänhet och givetvis diskutera prenumeration av tidningen. 

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

SOUND BY VINYLBUTIKEN

SOUND by Vinylbutiken har behagligt inredda lyssningsrum i centrala Stockholm. Här demas ett stort antal fina skivspelare genom förstklassiga förstärkar- och högtalarmärken.
Här kan du bland annat uppleva och lyssna på produkter från Brinkmann, Nottingham Analogue, Fletcher Audio, Analogue Works, Avid, SME, Michell, Kuzma, Clearaudio, Rega, Oracle, EAR, MoFi, Well Tempered, Dr. Feickert Analogue, Lyra, Zyx, Soundsmith, Ortofon, DS Audio, Phasemation, ASR, LFD Audio, Pathos, Diapason, Sonus Faber, Harbeth, Stillpoints, Stillpoints Aperture, Nordost och Chord Cabels.

På årets mässa sätter vi fokus på produkter från Stillpoints. Vibrationskontrollerande produkter för din audioutrustning och Stillpoints Aperture som tar hand om själva rummet. Aperture absorberar ljud, men fungerar också som en diffusor och resonator.

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

SPECTRAL

Tysk tillverkare av kvalitetsmöbler för TV och HIFI. Med allra högsta kvalitet, stort utbud, olika prisnivåer och innovativa snygga lösningar kommer din hifi att smälta in snyggare i hemmet än någon gång tidigare. 

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

AUDIO CONCEPT

Stockholmsbaserad butik med störst highend utbud. Också ansvarig för genomförandet av High End Mässan. Kommer bland annat att visa upp Alsyvox högtalare, Omega elektronik och kablar, Taiko Streamer med mera. 

Plats: Kapitel 8

Band & Olufsen

AUDIO 7

Svensk importör med intressanta produkter i bagaget. Här ingår Chord, Melco, Meridian, Michell, Roon, Mu-so, 

Plats: Kapitel 8

Band & Olufsen

PERFECT SENSE

Ni hittar oss som vanligt i rum Fogelström (Kapitel 8) där vi kommer att duka upp ett ambitiöst system med flera av det senaste årets stora nyheter hos oss.

ROCKPORT
En av världens mest respekterade högtalartillverkare med en återgivning, byggkvalitet och finish i absolut toppklass.

PILIUM
Kompromisslös transistorelektronik ifrån en av de mest intressanta nya tillverkarna just nu vilka har tagit hi-fi världen med storm.

AURENDER
Pionjärer och en av de ledande tillverkarna av nätverksspelare med det bredaste och mest kompletta sortimentet på marknaden idag. Under helgen så premiärvisar vi det nya flaggskeppet N30SA.

APL
D/A omvandlare av högsta klass och en stående referens hos oss under senare år på den mest ambitiösa nivån

ESPRIT
Fantastiska kablar med en naturlighet och byggkvalitet som har imponerat lika mycket på oss som på er sedan introduktion under förra året.

Läs mer här!

Plats: Kapitel 8

Band & Olufsen

INSTEREO

Med rätt musikanläggning, rätt installerad som presterar optimalt kan ditt rum förvandlas till en vackrare och trevligare plats. Få saker påverkar vår sinnesstämning så mycket som en bra musikupplevelse.

Det ska vara kul och spännande att välja, köpa och använda sina stereoprylar. Det är därför vi finns!

Plats: Kapitel 8

Band & Olufsen

SEPTON

En av skandinaviens största importörer för pro och hifi. Mycket stort utbud och många kända varumärken som Audio research, Sonus Faber, Klipsh, Rotel, Marantz med flera.

I år har SEPTON två rum de spelar i vilket borgar för flera intressanta nyheter. 

Plats: Kapitel 8

Band & Olufsen

MAC AUDIO

M.A.C Audio AB erbjuder ett brett sortiment av välkända Hi-Fi märken från den europeiska marknaden. Vi utvecklar och tillverkar också vårt egna varumärke Aeroport International. Ortofon, Cayin, Heco är några av märkena. 

Plats: Kapitel 8

Band & Olufsen

HIFI AGENTEN

HiFi-Agenten är en HiFi och hemmabio importör och grossist som startade december 1993. Våra produkter återfinns i de flesta HiFi och hembio-butiker i Sverige. Vår produktportfölj innehåller produkter från: Martin Logan, WBT, Bladelius, Roth Audio, Real Cable, REL Acoustics, Sumiko, Thorens, Norstone design, Valhalla, Cornered Audio, T.C.I., Micromega, Ultrasone, Acoustic Energy, Quad, Cyrus Audio, Powergrip, Simply Analog, Leak Audio, Paradigm, Anthem, Wharfedale, Audiolab, Soundcast och Ludic Audio.

Plats: Kapitel 8

Band & Olufsen

AUDIONORD

Audionord är Skandinaviens främsta distributionskanal för ett antal  av de finaste märken inom hifi och high end. Startades 1967 av Leif Häggmark, där drivkraften var och är att ge musikälskare och audiofiler förstklassiga musikupplevelser.

Med all erfarenhet och ett mycket stort kontaktnät är Audionord en professionell och trygg leverantör.

Plats: Kapitel 8

Band & Olufsen

AUDIO NOTE UK

We are manufacturers of the finest domestic audio reproduction equipment money can buy, using the best available technology and the finest components.

We are the largest European manufacturer of ultra-performance valve-based audio equipment, with a world wide distribution network.

We maintain a world-class standard of quality by keeping as many manufacturing processes in house, including winding our own transformers and foil capacitors.

Plats: Kapitel 8

Band & Olufsen

EAD SWEDEN

EAD Sweden AB (Esoteric Audio Devices) est. 2007, is a small but focused company, located in the centre of Stockholm.
Our focus is currently on alloy wide band and full range drive units, but this may be extended to other products in due time.

Our goal is to give our customers good value for the money and to “Keep it simple”. We are not the cheapest, but not the most expensive either.

We sell direct to end users, world wide, but welcome OEM partners and resellers as well. If you are an OEM with a special request, please contact us to find out more about what we can offer.
Production is now entierly done in EU and we are happy to say that we work with ScanSpeak DK again. This collaboration already generated some new versions of our products and we hope to announce more products in due time.

Plats: Kapitel 8

Band & Olufsen

DUNE BLUE

Dune Blue has acquired a prominent spot in the EU when it comes to the distribution of established headfi brands.  Our focus is mainly on The Benelux and Scandinavia, but we’ve had recent additions of dealers in Poland, France and the UK as well. Since the start of Dune Blue we have managed to expand our dealer network to 70 plus dealers in Europe.

Supporting dealers to the best of our ability is our goal. Having customers enjoying their purchase and listening to music for years to come will be the result of that.

Dune Blue was founded by Michael Wongso. Driven by music, innovation and quality in personal audio, Dune Blue has gathered a great portfolio of unique brands that define personal audio. Building a relationship with manufacturers and dealers is a key priority and has translated into a successful and growing distribution network.

 

Plats: Kapitel 8

Band & Olufsen

HIFI ROSE

HiFiRose är tillverkare av en ny familj streamer/dac som tagit marknaden med stort det senaste året, och övertagit stora marknadsandelar. Suverän elektronik med fantastiskt bra gränssnitt. En vinnande kombination. Nu kommer deras nya förstärkare som premiärvisas för första gången i Europa på mässan. Kul! 

 

Plats: Sheraton Hotel

Band & Olufsen

ESTELON

Since 2010 Estelon is providing the most luxurious loudspeakers to the high-end community. Acoustic excellence through sophisticated engineering, as well as high-quality components, are combined in order to accommodate the brilliance of Estelon sound reproduction systems.

Decades of knowledge and experience allow us to produce loudspeakers with a truly rich natural sound, creating an unimaginable musical experience.

 

Plats: Kapitel 8

Band & Olufsen

STAX

STAX är helt enkelt bäst inom sitt specialområde – elektrostatiska hörlurar. I årtionden har de förfinat tekniken, där avskalat perfektion är ledord. 

STAX gör hörlurar och matchande hörlurssteg. 

 

Plats: Kapitel 8

Band & Olufsen

STYLUS AUDIO

Välkommen till Stylus Audio, Stockholmsbaserad importör och butik med flera av marknadens finaste på programmet. Kan bli ett riktigt spännande rum att besöka. På programmet finns bland annat Gryphon, YG, Nordost, Moon, Brinkmann, SME och VTL. 

Plats: Kapitel 8

Band & Olufsen

FITZPATRICK

Svensk importör av bland annat akustikpanel och hörlurar.

På mässan visar de produkter från

Artnovion Acoustics – Absorbenter, basabsorbenter och diffusorer
Beyerdynamic – Hörlurar
Austrian Audio – Hörlurar

Plats: Kapitel 8

Lokaler

Centralt i Stockholm ligger Sheraton Hotel och Kapitel 8, på gångavstånd från varandra. Utställarna är fördelade på dessa två lokaler. Under två dagar har du god tid på dig för att besöka alla utställare. 

Adress och kartor hittar du här!

 

Kartor